With cordite in the air, splintered steel, shell casings and powder burns, there’s only one explanation...
If you have any trouble with SG, this is the place to ask.

Moderator: Pardner

Re: Low framerate

Postby janko » Fri Mar 14, 2014 9:29 pm

Barto will do, thanks. Doctor I mean FPS but when my FPS drops and I press TAB the ping increases too.
Thank you guys for your help and sorry for bothering.
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby TheDoctor » Fri Mar 14, 2014 10:12 pm

To increase FPS, you could follow Sunrise's suggestions, see section "II. Increase your fps".
Last edited by TheDoctor on Fri Mar 14, 2014 10:18 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
TheDoctor
Smokin' Amigo!
 
Posts: 767
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:31 am



Re: Low framerate

Postby janko » Sun Jun 08, 2014 8:33 am

Apologies for a too late bump but, I think this explains my problem VERY much: viewtopic.php?f=22&t=1413
on low-medium-high-very high settings it's all the same
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby janko » Thu Jun 12, 2014 2:12 pm

it says that it's on train, alamo and that when it will be backported it will disappear
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby TheDoctor » Thu Jun 12, 2014 7:07 pm

janko wrote:it says that it's on train, alamo and that when it will be backported it will disappear

AFAIK this bug has been already fixed by Tequila. Can you record a \demo on dm_train showing the framedrop? Provide the demo file and a timestamp. If you replay the demo, does the lag occur at the same point of time?
Image
User avatar
TheDoctor
Smokin' Amigo!
 
Posts: 767
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:31 am



Re: Low framerate

Postby janko » Fri Jun 13, 2014 7:54 am

ok I'm gonna record it thanks
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby janko » Mon Jun 16, 2014 5:25 pm

sorry for being a noob but where is the demos folder? can't seem to find it in my Smokin' Guns 1.1 folder
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby TheDoctor » Mon Jun 16, 2014 5:30 pm

janko wrote:sorry for being a noob but where is the demos folder? can't seem to find it in my Smokin' Guns 1.1 folder

There are two SG folders. You need to look into the user folder.
Image
User avatar
TheDoctor
Smokin' Amigo!
 
Posts: 767
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:31 am



Re: Low framerate

Postby janko » Mon Jun 16, 2014 5:46 pm

*facepalm*, please remove the message I posted to the user folder location
http://www.freeuploadsite.com/do.php?id=44448
it shows the lag in train which is similar to the one overlooking Alamo's market from the fort wall
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby janko » Mon Jun 16, 2014 7:12 pm

any advice
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby TheDoctor » Mon Jun 16, 2014 11:18 pm

Sadly, none. I've watched demo0001 (you repeatedly jumping from wagon to wagon). Visually, nothing of significance is happening (\toggle r_shownormals). I assume, the lag for you is happening between jumping and landing. For me, the frame rate kept stable (no significant changes).

What operating system are you using? Do you have a dedicated 3d driver installed? Do you run other IOQuake3 based, such as, for instance, Open Arena? The executable you are using: is it from the SG1.1 package?
Image
User avatar
TheDoctor
Smokin' Amigo!
 
Posts: 767
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:31 am



Re: Low framerate

Postby janko » Tue Jun 17, 2014 1:12 pm

I don't run any other IOQuake game and I have Windows XP 32bit
and there was slight lag at the end of the video and I showed I think 108 ping when I've pressed TAB
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby janko » Tue Jun 17, 2014 1:12 pm

which is actually FPS
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby janko » Tue Jun 17, 2014 5:43 pm

please watch all videos one of them has the correct footage of me only running back and forth on a single wagon and there's the lag
janko
Shootist
 
Posts: 78
Joined: Mon Jul 15, 2013 4:39 pm



Re: Low framerate

Postby TheDoctor » Tue Jun 17, 2014 5:48 pm

janko wrote:please watch all videos one of them has the correct footage of me only running back and forth on a single wagon and there's the lag

I watched all video. You seem to refer to fps.dm_68. Again, the framedrop is not reproducable via the demo. Nothing graphically unsual happens. Did you try to replay the demo (\demo fps)? If it is a graphical bug, it should be reproducable.
Last edited by TheDoctor on Wed Jun 18, 2014 12:43 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
TheDoctor
Smokin' Amigo!
 
Posts: 767
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:31 am



PreviousNext

Return to Doc's Office

Show Sidebar
Show Sidebar

User Control Panel