With cordite in the air, splintered steel, shell casings and powder burns, there’s only one explanation...
If you have any trouble with SG, this is the place to ask.

Moderator: Pardner

VM_Create on UI failed

Postby Harlock » Thu Apr 12, 2012 11:36 am

Hey folks, returning to SG after a loooong time. Had to finish my master thesis last year. I'm really happy to see that everything is new and shiny and there is a new version out. Unfortunately I have some issues with it. Single Player works fine and is as great as ever, but as soon as I try to join an online server my game crashes after starting to load with the message: VM_Create on UI failed

by the way I'm using Win 7 Pro 64 Bit, GeForce 9800 GTX, Intel Quad Q6600
Harlock
Drifter
 
Posts: 13
Joined: Tue Sep 22, 2009 4:56 pm



Re: VM_Create on UI failed

Postby Harlock » Thu Apr 12, 2012 12:41 pm

Alright guys, the problem is solved. I was trying to connect to servers running an older version. Connecting to 1.15 servers works fine :D
Harlock
Drifter
 
Posts: 13
Joined: Tue Sep 22, 2009 4:56 pm



Re: VM_Create on UI failed

Postby TheDoctor » Thu Apr 12, 2012 12:44 pm

Harlock wrote:VM_Create on UI failed

Problem: You're connecting to a server that require you to use .PK3 files you don't have. One of these files contains the mentioned client VM (cgame) which the server expects your client to use. Example: you use a vanilla SG1.1b5 and are trying to connect to a SG1.0 server.

Solution:
  1. Allow downloads: Either open console and type \seta cl_allowdownload 1 or set via menu: Settings -> Game Options -> Auto download: yes.
  2. Then connect to a server providing HTTP downloads of the required files such as Baller Bude (\connect bb.smokin-guns.org) or Special Bude.

Similar problems (search for VM_Create in the SG Forum):
Image
User avatar
TheDoctor
Smokin' Amigo!
 
Posts: 785
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:31 am




Return to Doc's Office

Show Sidebar
Show Sidebar

User Control Panel